Sites-NL-Site
Sites-NL-Site
LECHUZA Pflanzgefäße MADE IN GERMANY.
Het LECHUZA-zelfbewateringssysteem
Hoe te planten in LECHUZA?
LECHUZA Pon
U gebruikt een verouderde browser. Deze wijst u op zwakke punten in uw beveiligings systeem. U kunt daardoor niet alle functies op deze website gebruiken. Wij verzoeken u dan ook om een nieuwe versie te installeren: Download
De gepatenteerde handgrepen van de LECHUZA-binnenbakken zijn niet alleen praktisch, maar ook een echte eye-catcher dankzij de in kleur gelakte frames.

Hoe beplanten in LECHUZA

LECHUZA-PURO in het wit
€ 93,95
93.95
93.95

Met LECHUZA vind je zeker jouw favoriete plantenpot:

Voor binnen of voor buiten, voor grote of voor kleine planten - je vindt onze LECHUZA-plantenpotten in vele vormen, kleuren en afmetingen!
LECHUZA MINI-DELTINIs met orchideeën
€ 11,50
11.5
11.5
LECHUZA RONDO 40 in het zwart
€ 170,95
170.95
170.95
LECHUZA QUADRO LS
€ 35,50
35.5
35.5
LECHUZA balkonbak BALCONERA Color 50
€ 35,95
35.95
35.95
LECHUZA CASCADINO Color hangpot in pistachegroen
€ 35,45
35.45
35.45

Hoe plaats ik mijn planten
in het LECHUZA-systeem?

LECHUZA CUBICO 40 in het wit
€ 176,50
176.5
176.5
De All-in-One set van LECHUZA

Stap 1: De All-in-One set

Alle plantenpotten van LECHUZA komen als een All-in-One set. Afhankelijk van het model, bevat elke set de LECHUZA plantenpot, de LECHUZA binnenbak en het zelfbewateringssysteem, inclusief de benodigde hoeveelheid PON.
Het enige dat je nog moet doen om het verpotten compleet te maken is aarde of extra PON toevoegen. (Tafelpotten zijn hier de uitzondering: elke set bevat dan genoeg PON om de pot volledig met PON te vullen, zodat er geen aarde meer nodig is).
Strooi het bijgevoegde substraat PON op de scheidingsbodem in de plantenpot.

Stap 2: De buffer

Strooi het bijgevoegde substraat PON op de scheidingsbodem in de plantenpot. Dit is belangrijk en zal er later voor zorgen dat de plant zichzelf met de ideale hoeveelheid water kan voorzien vanuit het waterreservoir.

Stap 3: Planten

Daarna hoef je enkel nog aarde of extra plantensubstraat LECHUZA PON toe te voegen, de plant in de pot plaatsen en de pot op te vullen met aarde of PON.
De plant in de pot plaatsen en opvullen met LECHUZA PON of aarde.

LECHUZA thema's

Ontdek meer fascinerende feiten over het zelfbewateringssysteem van LECHUZA, tips voor het planten en de voeding alsook de voordelen en eigenschappen van het plantensubstraat LECHUZA PON hier.
Thema: Het zelfbewateringssysteem van LECHUZA

Het zelfbewateringssysteem van LECHUZA

Thema: Plantensubstraat LECHUZA PON

Plantensubstraat LECHUZA PON

Thema: In volle bloei: Tips & tricks voor orchideeënzorg

Tips & tricks voor orchideeënzorg

Hoe bewater en voed ik
mijn planten in LECHUZA?

Geef de planten water van bovenaf op de aarde gedurende de eerste weken, tot de wortels tot in het waterreservoir gegroeid zijn ("ingroei-fase"). Gedurende deze periode kan je de aarde of de LECHUZA PON controleren net onder de oppervlakte of hij nog vochtig is; is hij droog, dan kan je bewateren.

Test: Na enkele weken kan je het waterreservoir voor de helft vullen. Als de watermeter zakt gedurende de volgende dagen, zijn de wortels tot in het reservoir gegroeid. Vul dan het reservoir volledig, tot 'max.', LECHUZA zorgt vanaf nu voor jouw planten.

Wanneer de watermeter is gezakt naar 'min', hoef je je plant nog niet onmiddellijk te bewateren. Het substraat is nog vochtig genoeg.

Opgelet: Houd deze 'droge fase' zeker aan! Deze is voor elke plant anders en hangt af van verschillende factoren: Soort en verscheidenheid van de plant, positie van de plantenpot, nood aan luchtvochtigheid en water, temperatuur en substraatvereisten. Wij raden een droge fase van 2 à 10 dagen aan, bij planten zoals cactussen duurt deze langer.
LECHUZA bewatering

Hoe kan ik mijn plant verpotten
wanneer deze groeit?

LECHUZA heeft de juiste plantenpot voor elke grootte - verpot gewoon je plant! Haal de plant uit de pot. Indien de wortels door de scheidingsbodem gegroeid zijn, verwijder de plant dan met een stevige ruk. Je kan de wortels die door de scheidingsbodem gegroeid zijn ook trimmen. Dit is ook een verjongingskuur voor je plant omdat nieuwe wortelgroei zo gestimuleerd wordt. De wortels kunnen ook compleet over de scheidingsbodem gegroeid zijn. In dit geval kan je de volledige kluit - inclusief scheidingsbodem - verwijderen en het geheel in een LECHUZA-pot van enkele maten groter verpotten.
LECHUZA CUBICOs in antraciet
€ 99,95
99.95
99.95

LECHUZA onderdelen

Extra scheidingsbodems voor jouw LECHUZA-bewateringssysteem zijn beschikbaar als reserve-onderdelen voor plantenpotten.

Wanneer je onze online shop bezoekt, zal je het plantvolume van elke LECHUZA-plantenpot vinden zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw plant!
 
Sites-NL-Site