LECHUZA

Design, innovatie en kwaliteit

Sinds de marktintroductie in 2000 is LECHUZA de expert voor mooie en functionele plantenbakken van hoogwaardig kunststof. De jarenlange expertise van geobra Brandstätter, de fabrikant van de bekende PLAYMOBIL-figuren, is diep geworteld in de verwerking van kunststof. Zo worden de innovaties gekenmerkt door hun uitgekiende eigenschappen, bewezen kwaliteit en een knap design van alle productontwikkelingen. Of het nu gaat om tafeldecoratie of binnenhuisinrichting - de verschillende vormen en afmetingen maken het mogelijk om voor elke plant de geschikte plantenpot te vinden.
LECHUZA plantenbakken bieden een verscheidenheid aan kleuren en vormen in combinatie met absoluut betrouwbare functionaliteit - zowel binnen als buiten. Het geïntegreerde zelfbewateringssysteem zorgt voor een optimale watervoorziening voor de plant. In 2015 werd het assortiment uitgebreid met design tuinmeubelen met een moderne geweven structuur. De plantenpotten en meubels worden geproduceerd in Dietenhofen in Franken en geëxporteerd naar meer dan 70 landen.
le_BrandstaetterGruppe_Firmenzentrale.jpg
Het LECHUZA-potgrondbewateringssysteem : Optimaal samenspel van water en voedingsstoffen voor sterke en gezonde planten
Water is het levenselixer van elke plant - maar zowel te veel als te weinig hiervan is schadelijk. Van nature weten planten het beste hoeveel water ze nodig hebben voor een optimale groei. Het LECHUZA-potgrondbewateringssysteem helpt planten om zich te bevoorraden volgens het model van de natuur. Met een altijd voldoende gevuld waterreservoir dat door een watermeter wordt gecontroleerd, behoren uitgedroogde of te natte kluiten tot het verleden. LECHUZA-PON fungeert als een drainagelaag tussen het waterreservoir en het plantensubstraat, een granulaat dat de watertoevoer naar de wortels buffert. In de mooie plantenpotten van LECHUZA zijn planten volledig in hun element.