Horst Brandstätter Group

Met ongeveer 4.200 medewerkers wereldwijd is de Horst Brandstätter Groep een wereldspeler. De internationale groep omvat 33 bedrijven. De bekende merken PLAYMOBIL en LECHUZA staan voor kwaliteit, innovatie en bieden zo de consument een echte meerwaarde. Medewerkers in alle business units werken met inzet en een hoge mate van motivatie om wereldwijd een ondernemend succesverhaal te schrijven.

In de PLAYMOBIL®-merken Inspiring Play Experience business area vormen de 7,5 cm hoge figuren, dieren en uitgebreide accessoires het middelpunt van een creatief, meermaals bekroond speelgoedsysteem. Het fantasierijke rollenspel met historische en moderne speelwerelden fascineert kinderen en wordt zowel door ouders als opvoeders gewaardeerd. Sinds 1974 zijn er meer dan 3,5 miljard PLAYMOBIL®-figuren geproduceerd. Ongeveer 40 speelthema's worden verkocht in ongeveer 100 landen. Ook ontwikkelt, produceert en verkoopt het innovatieve bedrijf sinds 2000 onder de merknaam LECHUZA hoogwaardige kunststof plantenbakken, eigen plantsubstraten en accessoires onder de merknaam LECHUZA en sinds 2015 design tuinmeubelen. Motto: LECHUZA – Het geheim van mooie planten.
le_BrandstaetterGruppe_Firmenzentrale_2.jpg

LECHUZA – Design, innovatie en kwaliteit

Sinds de introductie in 2000 heeft het merk LECHUZA zich gevestigd als expert op het gebied van mooie planten. De nadruk ligt daarbij op de gezonde groei en de gemakkelijke verzorging van planten. Het gevarieerde assortiment biedt een ruime keuze aan producten die zorgen voor fris groen zonder veel moeite of deskundigheid. LECHUZA-plantenbakken bieden een verscheidenheid aan kleuren en vormen gecombineerd met een absoluut betrouwbare functie. Het geïntegreerde irrigatiesysteem zorgt voor een optimale watertoevoer voor de plant en de eigen, speciaal ontworpen plantsubstraten bieden altijd alle belangrijke voedingsstoffen en een optimale lucht-waterverhouding voor gezonde planten. De jarenlange expertise van geobra Brandstätter, de fabrikant van de bekende PLAYMOBIL-figuren, is diep geworteld in de verwerking van kunststof. Zo worden de innovaties gekenmerkt door hun slimme functie, bewezen kwaliteit en uitstekende vorm van alle productontwikkelingen. In 2015 werd het assortiment uitgebreid met design-tuinmeubelen met een moderne vlechtstructuur. De plantenbakken en meubels worden geproduceerd in Dietenhofen in Duitsland en worden geëxporteerd naar meer dan 70 landen.
Het LECHUZA-potgrondbewateringssysteem : Optimaal samenspel van water en voedingsstoffen voor sterke en gezonde planten
Water is het levenselixer van elke plant - maar zowel te veel als te weinig hiervan is schadelijk. Van nature weten planten het beste hoeveel water ze nodig hebben voor een optimale groei. Het LECHUZA-potgrondbewateringssysteem helpt planten om zich te bevoorraden volgens het model van de natuur. Met een altijd voldoende gevuld waterreservoir dat door een watermeter wordt gecontroleerd, behoren uitgedroogde of te natte kluiten tot het verleden. LECHUZA-PON fungeert als een drainagelaag tussen het waterreservoir en het plantensubstraat, een granulaat dat de watertoevoer naar de wortels buffert. In de mooie plantenpotten van LECHUZA zijn planten volledig in hun element.