Het voorjaar komt eraan

Het voorjaar komt eraan

Laat de frisse lucht in uw huis

De decemberdagen met pepernoten, kerstbomen en oud en nieuw zijn voorbij en langzaam krijgen we weer dat heerlijke voorjaarsgevoel. De huiselijke binnentuin verdient liefde, zorg en aandacht tijdens de winterpauze. Nuttige verzorgingstips voor planten om direct in de praktijk te brengen.

En voor iedereen die iets nieuws wil, biedt LECHUZA een ruime keuze aan plantenbakken: Van klein tot groot, van rond tot vierkant en van klassiek tot modern, er is voor ieder wat wils!

Een beter binnenklimaat met planten

Thuis in de frisse lucht

Groene planten zorgen voor een fantastisch binnenklimaat! Naast het algemeen positieve effect op de gemoedstoestand van mensen, zijn planten ook de groene longen in uw huis. Als biologische luchtreinigers die het interieur van verse zuurstof voorzien, zorgen planten ook voor een natuurlijke esthetiek en voor een aangename en verkwikkende sfeer. Geen wonder dus dat veel mensen zich veel prettiger voelen als er planten in de kamer staan: Het stralende groen staat voor frisheid, gezondheid en natuurlijkheid. Creëer een gezond binnenklimaat in uw huis - met groene planten en premium plantenbakken van LECHUZA!

Groene planten zorgen voor een fantastisch binnenklimaat
Een beter binnenklimaat met LECHUZA Quadro
Geef uw planten de juiste pot

Opfriskuur voor uw planten

Geef uw planten de juiste pot

Om ervoor te zorgen dat uw planten krachtig kunnen groeien, moeten ze van tijd tot tijd een nieuwe pot krijgen. Doorslaggevend hierbij is de grootte van de kluit: Als deze te groot wordt, heeft de plant een nieuwe pot nodig zodat de plant weer nieuwe energie kan aanvullen. Aangezien de groei vooral in het voorjaar wordt gestimuleerd, is dit het beste moment om te verpotten. Maak van deze gelegenheid gebruik om de bladeren stofvrij te maken van stof dat door verwarmingslucht is ontstaan. Hierdoor zien uw planten er niet alleen beter uit, maar kunnen ze ook meer energie opnemen via hun bladeren.

Verzorgingstips voor de winter

In de rust ligt de kracht

Vooral in de winter hebben bloeiende planten tijd nodig om te rusten, zodat ze nieuwe kracht kunnen opdoen. Het is het beste om uw planten op een koelere plaats te plaatsen, zoals in een serre of onder een trap.

Om ervoor te zorgen dat de grond niet uitdroogt, moet u regelmatig water geven, zij het met mate. Meststof moet over het algemeen spaarzaam worden gebruikt tijdens de wintermaanden.

Hier voelen uw kamerplanten zich thuis: