Het juiste groen voor elke kamer

Planten maken ons huis niet alleen groener en comfortabeler, maar verbeteren ook het binnenklimaat, als ze tenminste juist worden geplaatst. Ontdek welke planten in welke ruimte het beste tot hun recht komen.

In de hoogwaardige LECHUZA-plantenbakken met geïntegreerd irrigatiesysteem hebben grote en kleine kamerplanten perfecte groeiomstandigheden en dragen zo in belangrijke mate bij aan het welzijn in uw huis.

Een groen en gezond huis

De woonkamer

Meer dan alleen decoratie

In combinatie met de moderne bakken van LECHUZA zorgen planten voor een aangename, huiselijke en moderne sfeer. Een Areca-palm in de CUBE Premium geeft uw interieur een klassieke look. De palm is decoratief en geeft grote kamers een exotisch tintje. Het zorgt ook voor schone lucht door verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren.

Een ander echt allround-talent voor het kamerklimaat is de Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd. Deze plant filtert giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen, bevochtigt de lucht in de ruimte en reinigt de lucht van dampen zoals aceton of ammoniak.

Een goed binnenklimaat

Planten voor de werkplek

Het vergroenen van uw kantoor heeft een verrassend effect. De planten vormen een aangenaam contrast met beeldschermen, reinigen de lucht en creëren een aangename sfeer. Grote groene planten kunnen ook het geluidsniveau in open kantoortuinen verminderen.

De klassiekers onder de kantoorplanten: Ficus en Dracaena. Ze geven de hele dag via de bladeren veel zuurstof en vocht. Bovendien groeien ze snel en zijn ze met hun dichte bladeren geschikt als blikvanger en ruimteverdeler op kantoor.

Kamerplanten voor een gezonde nachtrust

Planten hebben een ontspannende werking en zorgen voor gezelligheid en rustpunten. Omdat ze bijna 90 procent van het gietwater terug in de kamerlucht brengen en zelfs stofdeeltjes binden, gedragen ze zich als luchtbevochtigers en zijn ze meer dan alleen decoratie.

Een luchtverfrisser die ook 's nachts kooldioxide omzet in zuurstof is de Sansevieria. Met zijn slanke vorm past hij makkelijk op de vensterbank of op smalle dressoirs. De volle zon moet echter met deze plant worden vermeden.

CLASSICO LS 28 taupe hoogglans

De CLASSICO LS de ideale partner voor alle plantenliefhebbers en is leverbaar in veel verschillende maten en kleuren. Zo voelt de fraaie Schefflera zich echt thuis in deze LECHUZA all-rounder. De plant is gemakkelijk te onderhouden en houdt van koelere temperaturen. Het is de ideale groene plant voor de slaapkamer. Bovendien komt er regelmatig zuurstof vrij en draagt het bij aan een goede nachtrust.

Groene planten in de keuken

Ideeën voor weinig ruimte

De Tilandsia onttrekt zijn water aan de lucht en gaat zo overmatige vochtigheid en schimmelvorming tegen. Varens houden van vocht en warmte en zijn perfect voor de keuken. Beide zijn kleine planten die maar weinig plaats innemen.

Ook ideaal voor kleine keukens: Met de CUBE Glossy Triple worden uw planten goed verzorgd en aantrekkelijk gepresenteerd. Uw nieuwe planten hoeven niet gelijk verpot te worden en kunnen in hun kweekpot blijven. Ze worden eenvoudig voorzien van een stick en worden in de ompot geplaatst.

Een must voor elke badkamer

Deze planten zijn geschikt voor

Maak van uw badkamer een echte wellnessoase! Planten dragen niet alleen bij aan een beter binnenklimaat, ze hebben ook een kalmerend en positief effect op ons welzijn.

Met zijn grote opvallende bladeren en prachtige bloemen is het een echte blikvanger voor de badkamer: de Aglaonema. De plant kan goed tegen een hoge luchtvochtigheid, maar heeft wel een zeer lichte omgeving nodig. De groene lelie is makkelijker dan welke andere kamerplant. Het voordeel: De plant kan zich met weinig licht redden en kan daarom ook in kleine, vrij donkere badkamers goed gedijen.

In combinatie met de moderne plantenbakken van LECHUZA worden de groene huisgenoten levende accessoires met een feel good-factor.

Trendtip

Planten voor bij de douche

Ze zuiveren de lucht, verfrissen lichaam en geest en zijn een bijzonder decoratief element voor de badkamer. Bamboe, groene lelie of aloë vera doen het bijzonder goed in de douche. Als de ruimte beperkt is, kan ook een boeket eucalyptus aan de douchestang worden gebonden. Verfrissend!

Planten voor bij de douche
De perfecte partner voor uw kamerplanten: