Noorden en Oosten

Lang niet zo verschillend

De strakke, minimalistische Japanse stijl wordt gecombineerd met de gezellige, cleane Scandinavische stijl. Hieruit ontstaat een stijl die bekoort met strakke lijnen en een gevoel van rust en charme: ‘Japandi’.

Less is more
Een toost op minimalisme: minimalisme is de kerngedachte van de Japandi-stijl – bij het inrichten wordt afgezien van onnodige accessoires. Rustig, clean, gefocust en toch gezellig!

Perfecte balans

Uitersten trekken elkaar aan

De tegenstellingen licht en schaduw zijn nauw verbonden met de Japanse cultuur en esthetiek. Door de combinatie van donkere en lichte elementen ontstaat een indrukwekkend spanningsveld dat ondanks de sterke tegenstellingen voor perfecte harmonie zorgt.

Een zwak voor de natuur

Contrast kleur: groen

Aan tafel
Organische vormen en natuurlijke materialen en kleuren: dat is Japandi. Servies en decoratie van hout, steen en keramiek zorgen voor een vredige en rustige inrichting. Enkele planten in rustige kleuren zorgen voor een harmonieuze aanvulling. Een paar opvallende accenten vormen daarbij een fraai contrast.

Een thuisgevoel
Nauw verbonden met de natuur betekent ook: structuur en een opvallend reliëf zijn erg geliefd! Ongelakt hout in de typische Scandinavische look, handgemaakte decoratieve elementen van zwaar, ruw geglazuurd aardewerk of linnen stoffen met grove vezels passen perfect in het Japandi-huis.

Harmonieuze combinaties

Elementen opnieuw ingedeeld

De voorliefde voor eenvoudige vormen en natuurlijke materialen is wat de Scandinavische en Japanse stijl op een uiterst harmonieuze manier verbindt. De meubels zijn functioneel, maar ook tijdloos en stijlvol.

Een stijl vol persoonlijkheid

Lievelingsstukken in de spotlight

Een huis in Japandi-stijl weerspiegelt steeds ook het leven en de individualiteit van zijn bewoners. De stijl moet het hebben van unieke individuele stukken die soms best wel wat tekenen van ouderdom mogen hebben. Mooi is dat waar een verhaal achter zit!

Keukenscène in Japandi-stijl met extravagante plant
Evenwichtige harmonie voor uw welzijnssfeer: