
Green Wall: verse kruiden aan de muur
alle kruiden bij de hand zonder dat er iets in de weg staat
Maak plaats op het aanrecht en hang je kruiden aan de muur! Met de Green Wall Home Kit van LECHUZA kan in een oogwenk een individuele en ruimtebesparende kruidentuin worden gemaakt, die zelfs in de kleinste keuken past.
Dankzij de praktische magnetische houder kunnen de CUBE 14 eenvoudig aan de bijbehorende metalen strip op de muur worden bevestigd.
Zo blijven uw kruiden langer ver
Altijd verse keukenkruiden
Verse kruiden laten het hart van echte foodies in elke keuken sneller slaan, of ze nu worden gebruikt voor een groene smoothie, een fijne pesto of een zelfgemaakte sandwichspread. Met kruiden als basilicum, tijm en oregano worden zelfs eenvoudige gerechten een waar genot. Houd de kleine smaakmakers moeiteloos een hele zomer lang vers met het unieke LECHUZA-bewateringssysteem.


De perfecte kruidenpotjes
CUBE Triple en CUBE 14
Spies insteken, water geven, klaar!
Het eenvoudige LECHUZA-spiesbewateringssysteem
Of u nu de YULA, CUBE Color Triple of CUBE Color gebruikt: met het eenvoudige spiesbewateringssysteem is verpotten helemaal niet meer nodig:
1. Koop de kruidenplanten;
2. Steek de watertoevoerspies onder in de kruidenpot;
3. Plaats de kruidenpot in de plantenbak;
4. Klaar.
Zo plukt u de hele zomer lang verse kruiden!
Stijlvolle kruidenpotjes voor in de keuken
Praktische musthave van LECHUZA
Zelfs in de kleinste keuken is er ruimte voor stijl: de YULA-planttas en YULA-plantenbak zorgen met hun eenvoudige ronde vorm en de moderne kleurstelling voor een individueel accent in elke keuken. En dankzij het eenvoudige spiesbewateringssysteem is verpotten niet meer nodig en heeft u in een mum van tijd een ruime keuze aan kruiden onder handbereik.

Heerlijke recept ideeën met verse kruiden
JAMMIE! Gepoceerde peren met tijm en griekse yoghurt
Klara & Ida testten de CUBE Color 14 voor ons en creëerden een heerlijk dessert met de kruiden.
Hier het recept voor ongeveer 5-6 personen:
4-6 peren (beste een vaste variëteit, bijvoorbeeld Abate Fetel)
400-500 ml helder appelsap
2 el honing
1 snuifje zout
5 takjes tijm, in stukjes gesneden
500 g Griekse yoghurt
Voorbereiding
Schil de peren rondom. Giet in een pot, zodat de peren dicht bij elkaar staan. Voeg het appelsap toe, honing en breng aan de kook. Breng op smaak met een snufje zout. Voeg de gehakte tijmstelen toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen totdat de peren zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Schik de yoghurt op dessertbordjes. Plaats een peer per portie decoratief in de yoghurt en besprenkel met het appelsap, de honing en de tijmsaus.

Kruiden drogen of invriezen?
Droog kruiden met een vrij sterk aroma, zoals oregano, rozemarijn, pepermunt of salie. Leg de geplukte of afgesneden kruiden op bakpapier of op papieren doekjes, zodat ze op een warme plek kunnen drogen. Of hang kruiden als lavendel als klein bosje aan het plafond. Het kan overigens tien dagen duren voordat de kruiden helemaal zijn ingedroogd – pas daarna kunnen ze bijvoorbeeld in een pot worden bewaard!
Sommige kruiden kunnen beter worden ingevroren omdat ze hun aroma verliezen, wanneer ze worden gedroogd. Dat geldt voor alle kruiden die een lichte en vluchtige smaak of een scherpe smaak hebben, zoals basilicum, peterselie, bieslook of dille. Hak de verse kruiden daarvoor fijn en bewaar ze in een hersluitbaar diepvrieszakje in de diepvries.
