Een jonge vrouw vult een plantenbak met LECHUZA-PON

Het betere alternatief voor normale potgrond

Licht? Ja! Water? Aanwezig! Een pot die groot genoeg is? Check! Nu zijn voor goed gedijende planten alleen nog de juiste voedingsstoffen nodig – we hebben vier exclusieve plantensubstraten en zo zit er zeker de juiste tussen!

  • • Gelijkmatige verdeling van de voedingsstoffen
  • • Jarenlang houdbaar: hoeft niet te worden vervangen
  • • Geen verdichting: opitimale toevoer van lucht en water
  • • Pot makkelijk te vullen zonder iets vuil te maken

LECHUZA-PON maakt deel uit van het LECHUZA-irrigatiesysteem. Door de goede eigenschappen kunnen alle substraten natuurlijk ook in bestaande plantenbakken en andere soorten plantsystemen worden gebruikt.

De alleskunner

Ontdek de nieuwe plantensubstraten van LECHUZA

Onderverdeling LECHUZA-PON
Onderverdeling LECHUZA-PON

Mineraal plantensubstraat met langzaam vrijkomende meststof
voor alle kamerplanten

Het minerale plantensubstraat LECHUZA-PON is het hart van het originele LECHUZA-irrigatiesysteem. Het biedt planten een optimale lucht-waterverhouding, een stabiele pH-waarde en fungeert als een opslagplaats voor water, voedingsstoffen en meststoffen, die het weer vrijgeeft aan de plant als de plant het nodig heeft. Dankzij de uitstekende drainagecapaciteit van het minerale substraat heeft waterverzadiging geen kans.

LECHUZA-PON bestaat uit hoogwaardige zeolieten, puimsteen en lichte lava en blijft structureel stabiel. In vergelijking met potgrond kan PON niet verdichten of klonteren. Door de pure minerale basis, biedt het substraat geen houvast voor schimmels of ongedierte en is daarom uitermate geschikt voor allergiepatiënten. De beste Keuze voor uw kamerplanten!

'Onderdelen van de LECHUZA-PON: Lava
Onderverdeling TERRAPON
Onderverdeling TERRAPON

Hoogwaardig kuipplantensubstraat

De beproefde TERRAPON in professionele kwaliteit is het ideale substraat voor alle potplanten en is bijzonder geschikt voor buitengebruik.

Het zorgt voor een optimale lucht/water-verhouding en is voorbemest. Over een periode van 6 tot 8 maanden worden de planten gelijkmatig gevoed met voedingsstoffen.

Omwille van het milieu is TERRAPON nu turfvrij.. De nieuwe, fijn uitgebalanceerde samenstelling zorgt voor gezonde, sterke planten.

'Onderdelen van de TERRAPON: Lava
Onderverdeling VEGGIEPON
Onderverdeling VEGGIEPON

Voedingsstoffenrijk plantsubstraat
voor groenten en kruiden

Urban Gardening en Urban Farming zijn trends die niet meer weg te denken zijn en stevig verankerd zijn in de groene industrie. Dit is voor LECHUZA reden genoeg om VEGGIEPON te introduceren, het eerste substraat dat speciaal voor de teelt van groenten is ontwikkeld en 100 procent veganistisch is.

Voor de beste resultaten is het voedselrijke VEGGIEPON verrijkt met volledige vegane meststof en premium-kool voor de beste resultaten. We maken gebruik van de voordelen van het traditionele Terra Preta-principe om dit te bereiken. Voor een rijke oogst in harmonie met de natuur.

'Onderdelen van de VEGGIEPON: Lava
Onderverdeling ORCHIDPON
Onderverdeling ORCHIDPON

Speciaal substraat voor orchideeën

ORCHIDPON is een verdere ontwikkeling van het bekende LECHUZA-PON en is speciaal ontworpen voor de behoeften van orchideeën. Het toegevoegde humusgranulaat verlaagt de pH-waarde in de bodem en creëert zo een licht zuur bodemmilieu, wat bijzonder goed is voor onder andere orchideeën. Dit en de toegevoegde voedingsstoffen bevorderen de stofwisseling en stimuleren de plant om te bloeien.

ORCHIDPON zorgt voor een evenwichtige water- en luchtbalans, een goede opslag van voedingsstoffen en een constante pH-waarde.

De eersteklas afwateringscapaciteit beschermt tegen waterverzadiging. Op deze manier voelen de orchideeën zich goed en zijn ze optimaal verzorgd.

'Onderdelen van de ORCHIDPON: Lava
Zwischenüberschrift BASICPON
Zwischenüberschrift BASICPON

Mineraal plantsubstraat, zonder meststof

Om elke soort plant te helpen optimaal te groeien, wordt het assortiment plantensubstraten uitgebreid met BASICPON. Het speciale substraat is gebaseerd op de beproefde samenstelling van LECHUZA-PON, maar is geheel vrij van meststoffen en daarom het ideale alternatief voor gewone potgrond, vooral voor gevoelige planten of voor het opkweken van stekken en uitlopers.

Het kan worden gebruikt als een substraat op zichzelf of worden toegevoegd aan de grond. BASICPON is structureel stabiel, ondersteunt de beluchting van de wortels en doseert de watertoevoer.

'Onderdelen van de BASICPON: Lava