Balkonideeën voor self-catering

Midden in de stad - omgeven door groen

Een groen balkon is de nieuwe trend geworden: zelfs in de stad wordt nu overal gepot, geplant, gesnoeid en geoogst De Urban Gardening trend brengt een stukje natuur terug in de stad en is daarbij ook nog erg makkelijk te realiseren. Alles wat je nodig hebt is een kleine oppervlakte, een verlangen om je eigen planten te kweken en een beetje creativiteit.

De veelzijdige plantenbakken uit de LECHUZA Stone Collection zijn ideaal voor het kweken van groenten, kruiden of fruit en passen met hun natuursteenlook perfect bij moderne stadsbalkons of dakterrassen.

Balkonideeën voor self-catering

LECHUZA - de juiste pot voor elke plant

Kruiden en groenten in een balkonbak

Met een paar eenvoudige stappen wordt het balkon in de stad een groene oase. Er is een geschikte plantenbak voor zelfs de kleinste oppervlakte waarmee je niet alleen scoort met het design, maar ook met het geïntegreerde irrigatiesysteem.

De balkonbak BALCONERA Stone is perfect voor het kweken van sla en kruiden, maar ook cocktailtomaten of radijs voelen zich hier prima thuis. De LECHUZA balkonbakhouders zorgen voor een stabiele bevestiging en kunnen worden uitgebreid voor grotere rasterafstanden.

De algemene vuistregel is: Hoe groter de plant, hoe groter het wortelvolume en de behoefte aan water en ruimte.
Met de harmonieuze ronde plantenbak CUBETO kun je een kleine kruidentuin creëren voor op het balkon en terras. Daarbij komt dit prima van pas als smaakmaker aan tafel bij het volgende barbecuefeest. De praktische allrounder CANTO Stone biedt voldoende ruimte als grote kubus en als kolom voor alle planten met een grote kluit.

De planten worden optimaal verzorgd volgens het model van de natuur en de afneembare bodemschroef van de pot beschermt tegen 'natte voeten' bij zware regenval.

Gezondheid uit de hobbytuin

Wat groeit er op balkon of terras?

Gezondheid uit de hobbytuin

Bij het ontwerp van je stadstuin is de belangrijkste vraag natuurlijk wat je eigenlijk wilt laten groeien. Sla of raket is geschikt voor beginners en blijven de hele zomer productief: als alleen de buitenste bladeren worden geoogst, blijft de plant krachtig groeien en levert continu vitaminen. Trendy mini-bessenstruiken of kleine citrusbomen in de opvallende natuurstenen bakken veranderen elke plek in een ontspannen groene oase. Groenten zoals tomaten, komkommers, paprika's en courgettes zijn ook ideaal voor in plantenbakken en -potten Regelmatige toevoeging van commercieel verkrijgbare meststoffen versnelt het groeiproces en zorgt voor een rijke oogst.

Zo eenvoudig kan tuinieren zijn

Klaar - Wachten - Genieten

Zo eenvoudig kan tuinieren zijn

Tuinieren heeft niets te maken met een burgerlijk tuintje, het is de absolute trend! Met weinig moeite kan het terras of balkon zonder kennis worden omgetoverd tot een eigen snacktuin, die steeds opnieuw kan worden ingericht.

Klaar - Wachten - Genieten

En het beste: Met verse frambozen en citroenen heb je de lekkerste smaakmakers voor een koel glas water. En vergeet niet de zoete aardbeien uit eigen teelt als hoogtepunt in de zomer. Perfect voor een mooie zomermiddag!

De perfecte balkonbakken en plantenbakken voor thuis: