Een vrouw geeft haar geplante salade water

Een plant heeft vooral drie dingen nodig om te groeien en gedijen: genoeg licht, een voedingsstoffenrijke bodem en natuurlijk water. We laten u zien hoe makkelijk het verzorgen van planten kan zijn!

Naar het voorbeeld van de natuur

Planten water geven is soms helemaal niet zo makkelijk: wordt er te weinig water gegeven, droogt de plant uit. Wordt er te veel water gegeven, is stilstaand water het gevaar. Daarom hebben we een intelligent bewateringssysteem ontwikkeld waarmee de plant steeds zo veel water kan opnemen als ze op dat moment nodig heeft – net als in de natuur.

Eenvoudig, efficiënt en uniek!

Met ons intelligente bewateringssysteem wordt een natuurlijke omgeving voor de plant nagebootst: ons plantensubstraat LECHUZA-PON geeft de planten een betere wortelgroei en voert belangrijke voedingsstoffen toe. Het regelt verder de watertoevoer naar de wortels, zodat de plant steeds zonder stilstaand water de gewenste hoeveelheid water kan opnemen.

Verschillende plantenbakken uit de LECHUZA steencollectie zijn op een terras geplant.

Weelderige plantenpracht!

Zelfs zonder groene vingers kunt u dankzij ons bewateringssysteem naar het voorbeeld van de natuur genieten van heel veel groene bladeren en kleurrijke bloemen. Daarbij moet u er na het verpotten alleen ervoor zorgen dat er steeds genoeg water in het reservoir zit.

Vrouw liggend op terras tussen LECHUZA-planters

Eén keer gieten, van uw vrijheid genieten!

Het waterreservoir van ons bewateringssysteem kan heel makkelijk van buitenaf worden gevuld. Met de watermeter ziet u steeds hoeveel water de plant nog heeft. En als het reservoir pas net vol is, kunt u ontspannen achteroverleunen of zelfs op vakantie gaan – uw planten pakken zelf water, zoals in de natuur.

Foto met water
Foto met water

Hoe het irrigatiesysteem werkt

Klassiek systeem

De plant wordt met LECHUZA-PON in de binnenbak of direct in de pot geplant. Na de bijgietfase neemt de plant zelf water vanuit het reservoir op.

  1. Beplanten Giet het meegeleverde LECHUZA-PON-granulaat op de scheidingsbodem. Plaats de plant en vul de plantenbak met LECHUZAPON of aarde.
  2. Bijgietfase Geef de plant in de komende 12 weken* eerst nog op de gebruikelijke manier van bovenaf water. Als de plant naar het vochtige gedeelte is gegroeid, kan deze zelf water opnemen uit het waterreservoir.
  3. Gietfase en droge fase Vul na de bijgietfase het waterreservoir via de watervulschacht tot de watermeter op ‘max.’ staat telkens wanneer u de plant water wilt geven. Vanaf nu verzorgt uw plant zichzelf dankzij LECHUZA. Als op de watermeter ‘min.’ wordt aangegeven, begint voor de plant de droge fase die 2-10 dagen* duurt. Vul na iedere droge fase het waterreservoir weer via de watervulschacht tot ‘max’.
Tekening met uitleg over het klassieke irrigatiesysteem
Waterpeilindicator van CUBE Glossy 14

Waterpeilindicator: Het overzicht bewaren

Dankzij de watermeter weet u steeds of u uw planten water moet geven of niet. Pas als de meter op „min.“ staat, mag u de planten weer water geven. Staat uw plant liever iets droger? Wacht dan een paar dagen voordat u het reservoir weer vult. U vult het reservoir heel eenvoudig met water of mest via de watervulschacht.

Bodemschroef losdraaien

Bodemschroef: Handig voor buiten

Voor buiten draait u gewoon de bodemschroef eruit. Een overloop zorgt ervoor dat er voldoende water in het waterreservoir blijft. Overtollig water stroomt over de overloop heen en kan zo weglopen. Zo is uw plant ook bij regen beschermd tegen stilstaand water.

Een andere foto met water
Een andere foto met water

Optimaal verzorgd met de kleine plantenbakken

Tekening met uitleg over het wieksysteem

Wieksysteem: Verpot ten niet nodig!

Snel en makkelijk: kleine planten kunnen dankzij de wiek met de kweekpot in de plantenbak worden gezet.

  1. Houd de kweekpot en wiek binnen handbereik.
  2. Steek de stick van onderaf in de Growpot.
  3. Zet de kweekpot in de plantenbak. Geef water en geniet.
'Wieksysteem - aansluiten

Toevoersysteem - perfect voor kleinere planten

Voor planten met kortere wortels die niet in het waterreservoir reiken, zijn containers met een open plantinzet met toevoer geschikt. Water en voedingsstoffen die in LECHUZA-PON zijn opgeslagen, bereiken de wortels door de capillaire werking en krijgen een evenwichtige toevoer van voedingsstoffen. De All-in-One-Sets zijn, dankzij het meegeleverde plantensubstraat LECHUZA-PON klaar voor gebruik.

Tekening met uitleg over het toevoersysteem